Roy Einar Dreng & Friends​

Special Interview in Sandefjords Blad 🇳🇴

 

GJENFORENES FOR Å FEIRE BOB DYLAND

BOBBAND: Det loves fullt trykk i Kurbadhagen når bandet skal heder selveste Bob Dyland. Her er noen av orginalbesetningen i aksjon under en tidligere konsert. f.v: Vigdis Andersen, (fele), Eldar Kyrkjebø, (vokal, gitar, munnspill), Frank Iversen, (bass, kor), og Roy-Einar Dreng, (vokal, gitar, munnspill). I tillegg skal Åge Thorvaldsen være med (trommer, perkusjon og kor). Foto: Olaf Akselsen

I anledningen av 80 års dagen til Bob Dylan, samles de gamle traverne i Bobband i Kurbadhagen lørdag 22. mai for å gjøre stas på sin store helt.

I tillegg til å herje de lokale musikkscenen for ti år siden, var Bobband husband på Rockefeller da Dylan fylte 70 år. Den gang med artister som, Vamp, Åse Kleveland, Anne Grete Preus, Frode Alnes.

Etter den tid, begynte Roy-Einar Dreng med å skrive egne låter, og er i disse tider ute med sitt andre album, Awareness, og Eldar Kyrkjebø etablerte Medborgarna som spiller Cornelis Vreeswijk låter.

Gjenforenes til

Bobband ikke spilt konsert på nærmere 10 år.

Inntil nå som Roy-Einar Dreng og Eldar Kyrkjebø ble enige om å feire 80-årsdagen sammen.

– Dette ballet på seg til å faktisk dra i hop et Bobband som likner på den opprinnelige besetningen. Bandet har de siste ukene begynt å pusse støv av gamle gode låter, og er vi nå skikkelig klare for å dele Dylans låter, og lage en skikkelig feiring til byens befolkning, sier Kyrkjebø.

Bandet stiller med et akustisk lydbilde, som de håper publikum vil sette pris på.

Her spiller bandet på Prommen i år 2005. Frank Iversen (fra venstre), Roy Einar Dreng og Eldar Kyrkjebø. Det gjenstår å se om de fortsatt kommer inn i finstasen…. Foto: Gjermund Glesnes

Bare en konsert

– Vi skulle gjerne brukt flere av musikerne som har spilt i Bobband opp igjennom årene, men koronasituasjonen krevde at vi hadde et enkelt band, med få musikere, i forhold til å få til øvinger. Bandet forbereder seg til denne ene konserten, og har ingen planer om flere konserter. Derfor er dette både en reunion og en avskjedskonsert i en og samme konsert, sier han.

Her må de som liker Dylan, eller har gode minner fra Bobband konserter fra tidlig 2000-tallet, kjenne sin besøkelsestid.

– Alle i bandet gleder seg veldig, og vi er spent på om magien fortsatt er der, når vi trår opp på scenen sammen. De siste øvinger har i hvert fall gitt godfølelse, sier Kyrkjebø.

Han lover at bandet skal servere et variert utvalg av klassikere. I tillegg kommer selvfølgelig mer ukjente perler.

Bandet består av: Roy-Einar Dreng (vokal, gitar, munnspill), Eldar Kyrkjebø (vokal, gitar, munnspill), Frank Iversen (bass, kor), Åge Thorvaldsen (trommer, perkusjon og kor) og Vigdis Andersen (fele).

 

Scroll to Top
Przewiń do góry